ZUŠ Říčany

27. 8. 2022

Vážení rodiče, milé děti,

až budete číst tyto informace budou prázdniny, bohužel, už opravdu skoro u konce. Doufáme, že jste si všichni přes prázdniny odpočinuli, načerpali novou energii a že se těšíte na svoje spolužáky, na své pedagogy a na vše nové, co se v následujícím školním roce naučíte. Jsme tady od toho, abychom vám s tím pomohli. A jako každý rok, máme pro vás v ZUŠ mnoho nových informací.

Zahájení školního roku

S novými žáky a rodiči se setkáme v úterý 6. září 2022 v 18.00 V koncertním sále Staré radnice. Zde se rodiče dozví vše potřebné k úspěšnému  zahájení studia. Pro ostatní rodiče a žáky budou informace na www.zusricany.cz a na naší aplikace IZUŠ od 29. 9. 2022 – po pedagogické radě.

Úplata za vzdělávání

I když se, stejně jako všichni, obáváme navýšení cen za energie, nebudeme zatím v letošním roce zvyšovat úplatu za vzdělávání. Pokud dojde k nějakému drastickému navýšení energií, budeme to řešit v příštím školním roce.

Noví pedagogové

V letošním školním roce rozšiřujeme výuku v klavírním, kytarovém, pěveckém a dechovém oddělení. V loňském roce jsme rozšířili výuku v oboru výtvarném, v letošním roce rozšiřujeme i výuku v oddělení tanečním.

Dovolte, abychom v naše pedagogickém sboru přivítali nové kolegy - Barbora Rothová  a Monika Dolažalová – kytara, Vanda Bodová – klavír, Marie Pačesová - trubka, Dita Stromko – zpěv, Pamela Morávková – taneční obor. Těšíme se na spolupráci!

Co připravujeme na tento školní rok

Asi největší událost je, že se ZUŠ Říčany stává v tomto školním roce partnerskou školou Národního divadla v Praze. Jsme velmi rádi, že se naše prezentace líbila a že si ND vybralo právě nás. Znamená to pro pedagogy i pro naše žáky mnoho nových možností a zajímavých akcí. Blíže vás budeme informovat v dalším čísle Kurýru. Zároveň se zapojujeme do Šablon III a to znamená možnost finančně podpořit některé naše aktivity a návštěvy kulturních akcí pro děti z dotací EU. Dále se chceme aktivně zapojit do spolupráce s našimi partnerskými školami v Olomouci a Orlové, kde chystáme společné projekty, a dále budeme aktivně připravovat program k 70. výročí založení ZUŠ Říčany, které proběhne v příštím školním roce. Navíc máme rozjednané i zahraniční aktivity, ale ty se vzhledem k současné politické situaci a neustálé hrozbě covidu nedaří sjednotit.

To jsou asi nejdůležitější informace o událostech, které nás čekají. Jinak máme mnoho dalších nápadů, jak se posunout zase o kousek dále, ale vše je zatím ve stádiu zrodu. Určitě vás ale o všem budeme informovat.

Těšíme se na nový školní rok a přejme si, aby nám nic jeho průběh nenarušilo.

Vaše ZUŠ Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena