ZUŠ Říčany

3. 10. 2022

Říjnové informace ze ZUŠ Říčany

Vážení rodiče, milé děti, doufáme, že úvodní hektické zářijové týdny související s tvorbou rozvrhu jsou již za námi, všichni už všechno víte a výuka může začít. Rádi bychom vás informovali o tom, co nás v říjnu čeká.

Zahajujeme partnerský rok s Národním divadlem

Dne 19. září 2022 se konalo slavnostní zahájení partnerství ZUŠ Říčany a Národního divadla ve Stavovském divadle. Máme radost, že projektu se zúčastní více než polovina pedagogů z naší školy a to ze všech oborů. Jsme vyzbrojeni množstvím nápadů, uvidíme, co bude možné a těšíme se na společný brainstorming, slavnostní přípitek a návštěvu divadelního představení Návštěva – to je dárek ND našim pedagogům.

Vzhledem k tomu, že uzávěrka Kurýru byla před touto akcí, detailnější přehled přineseme v dalším vydání.

ZUŠ Říčany pozvána k mezinárodnímu projektu Středočeského kraje

Na základě úspěchů našich žáků smyčcového oddělení byli naši muzikanti vybráni Středočeským krajem k účasti na mezinárodním projektu mladých hudebníků ze čtyř partnerských regionů.

Od 5. do 9. října 2022 se sejde šest účastníků z regionů ze středních Čech (CZ), Opole (Polsko), Bourgogne-Franche-Comté (Francie) a asi 15 hudebníků z Německa a nastudují v Montabauru spolu s dirigentem Tobiasem Simonem Holbergovu suitu Edvarda Griega a předvedou tuto skladbu na dvou koncertech, jednom v Mohuči a jednom v Trevíru.

Naši školu v tomto projektu budou reprezentovat houslisté Magdaléna Podlucká ze třídy paní uč. Jitky Adamusové a Adéla Hobzíková a Jakub Kudibal z houslové třídy paní uč. Hany Kutmanové. Violoncellovou třídu budou reprezentovat Kateřina Soldátová a Lukáš Kohoutek ze třídy pana uč. Ondřeje Cibulky. Tak ať se projekt vydaří!

Akce, které připravujeme

Vedle našich pravidelných interních koncertů v Říčanech a ve Strančicích připravujeme dva koncerty pro naše nejmenší plné hudebních nástrojů „Na co budu hrát?“ a již tradičně soutěž mladých pianistů Středočeské Pianoforte. V porotě nezasedne nikdo jiný než věhlasný klavírní pedagog a virtuos Ivan Klánský. Navíc plánujeme společná setkání s našimi partnerskými školami v Olomouci a v Orlové. Více v příštím vydání Kurýru.

Markéta Sinkulová, kulturně - programový pracovník ZUŠ Říčany

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena