ZUŠ Říčany

26. 11. 2022

Prosincové informace ze ZUŠ Říčany

Vážení rodiče, milé děti, vážení příznivci uměleckého vzdělávání, po měsíci vás znovu zdravíme ze říčanské ZUŠky a  jako vždy pro vás máme informace a pozvánky.

Spolupráce s Národním divadlem

Spolupráce s Národním divadlem se nám nádherně rozjíždí. Taneční oddělení má za sebou již tři návštěvy tanečních představení. Nejmenší děti navštívily dílnu a představení Marná opatrnost ve Státní opeře a pro ty zralejší tanečníky jsme společně připravily návštěvu představení moderního tance BPM na Nové scéně. Společně s dětmi z literárně dramatického oddělení (LDO) navštívili naši tanečníci představení Krajina těla v Laterně magice. V prosinci přijde na řadu hudební obor. Na starší děti čeká dílna a představení opery Kouzelná flétna ve Stavovském divadle a pro ty nejmenší pohádková opera a dílnička Jeníček a Mařenka ve Státní opeře. Děti z LDO mají v plánu interaktivní hru v ND Divadlo hoří! a program Divadlo? Divadlo!, který je seznámí se zákulisím divadelního představení. A tanečníci mají v plánu ještě jedno představení CUBE v Laterně magice.

Taneční orchestr nás bude reprezentovat v Olomouci

Olomoucký kraj pořádá tři slavnostní koncerty při příležitosti předsednictví České republiky v radě  EU. Koncerty mají název „Hudba evropských národů“ a na koncertech se představí nejlepší dechové soubory a orchestry ZUŠ olomouckého kraje. Koncerty proběhnou v krásném sále Olomoucké filharmonie.

Taneční orchestr ZUŠ Říčany na tuto akci pozvala naše partnerská škola ZUŠ Iši Krejčího v Olomouci.

Těšíme se!

O čem vás budeme informovat příště?

Tak třeba o tom, jak dopadla středočeská klavírní soutěž Středočeské pianoforte, nebo o tom, jaký byl koncert k svátku sv. Cecílie. Přineseme informace o tom, kde všude vstoupil soubor Mikeš a jak dopadla soutěž pěveckých sborů v Liberci.

Na co vás zveme?

Na oblíbený Mikulášský koncert, v úterý 6. prosince od 17.30 v KC Labuť. Program bude pestrý, vezměte s sebou všechny děti a přijďte. Jako každým rokem čeká děti mikulášská nadílka.

Přijďte, těšíme se na vás.

Vaše ZUŠka

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena