Zájezd Komorního orchestru ZUŠ do Toskánska

20. 8. 2013

Druhý týden v červenci odcestoval Komorní orchestr ZUŠ Říčany na reciproční zájezd do Toskánska, do krásného historického města Pistoia.

Byli jsme přijati velmi vřele a srdečně všemi členy italského hudebního sdružení , jazyková bariéra padla téměř okamžitě na společné večeři a při fotbalovém zápase.

 

Muzikanti z říčanské ZUŠ  zkoušeli a koncertovali se členy  italského  orchestru  MABERLINER. Program společných koncertů se skládal od klasické hudby českých mistrů až po hudbu XX. století, či hudbu filmovou. Oba orchestry spojily své síly pod taktovkou českého dirigenta Josefa Brázdy a italského dirigenta Riccarda Cirri. Sólisté  programu byli také mezinárodní -  italská sopranistka Silvia Perrone a klarinetista za říčanské zušky  Benjamin Sirovátka.

 

Mimo pravidelných  zkoušek proběhly dva koncerty, jeden v horském středisku San Marcello a druhý v Pistoi. Vystoupení v mateřském městě bylo součástí velkého letního hudebního festivalu a na obou koncertech sklidil mezinárodní orchestr zasloužené ovace.

 

Ve zbývajícím čase jsme měli možnost navštívit historické pamětihodnosti, např. starobylé lázně Porreta či okouzlující město Lucca, kde se bylo opravdu na co dívat. Nechyběla ani návštěva Florencie a prohlídka historického centra města Pistoia. Vše za účasti našich italských přátel.

 

Naše italské přátele přivítáme v Říčanech od 25. – 31. 8.2013. Připravujeme pro mě stejně zajímavý týden,  jako byl ten náš,  strávený v Toskánsku. Zveme vás na naše společné koncerty!

 

 Iveta Sinkulová, ředitelka ZUŠ Říčany

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena