Zvířátka v Mateřské škole Landii

31. 10. 2014

V Mateřské školce Landii děti vedeme ke kladnému vztahu k přírodě a lásce ke všem živým tvorům. V dnešní uspěchané době nemají děti čas ani mnoho možností setkat se a užít si chvíle ve společnosti zvířat. Využili jsme příležitosti biojarmarku, který se konal na zahradě naší školky, a přivezli dětem naše domácí zvířátka do zoo koutku, kde si je děti mohly nejen pohladit, ale i vyčistit, vyvenčit, pochovat a dozvědět se něco zajímavého z jejich života.

Děti z naší školky mají možnost poznávat zvířata během celého školního roku, seznámily se už i s takovými zvířaty, jako jsou hadi, agamy či varani, viděly, jak vypadá vylíhlé kuřátko a jak se mění, až postupně vyroste v dospělého kohouta. Pomazlily se s malými štěňátky, která také vidí postupně vyrůstat v rodinách našich paní učitelek.

Každý kontakt s živými zvířátky vyvolává u dětí velké nadšení a současně i pocit odpovědnosti. Vedeme děti k tomu, že každý živý tvor má svoje potřeby, vyžaduje ohleduplné zacházení a respekt. Doufáme, že díky těmto zkušenostem budou děti mnohem vnímavější k přírodě a stanou se z nich zkušení chovatelé.

Paní učitelky Monika a Radka ze třídy Včeliček

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena